Ahad, 25 Disember 2011

roti berinti sardin


bahan2 nya
4 cawan tepung bread flour
2 sudu makan shortening
1 1/2 yis segera
2 cawan susu tepung
1 susu kecil bread softerner
1 sudu kecil bread improver
1 cawan gula
300 ml air suam
caranya..
campurkan bahan2 di atas..uli hingga lembut n tak melekat di tangan..rehat kan 45 minit atau naik dua kali ganda..ambil tumbuk2 buang anginnya..ambil sebahagian adunan roti..kemudian teper kan..taruk inti sardin di tengah nya..kemudian tutup isi nya rapat2 buat bulat..rehat 15 minit..bakar suhu 170..selama 15 n 20 minit

bahan2 intinya
1 tin sardih dihancur kan..buang sedikit sos nya
2 sudu makan cili kisar (cili kering)
1 labu bawang besar di blen
2 ulas bawang putih diblen
garan secukup rasa
perasa secukup rasa
sedikit minyak untuk menumis
caranya
tumis bahah2 di atas..hancur kan sardin..masak hingga kering..



Tiada ulasan:

Catat Ulasan