bahan2nya
5 biji kentang di rebus hingga empok n ditumbuk hingga lumat
daging ayam dicincang halus
1 labu bawang besar di blen
2 ulas bawang putih di blen
1 inci halia di blen
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1 sudu kecil lada sulah
daun sup diracik halus
adun bawang di racik halus
2 sudu tepung kentang
1 biji telur.
sedikit garam
sedikit perasa
minyak untuk menumis
cara2nya
ayam n bahan2 diatas ditumis kecuali,(kentang,tepung kentang,daun sup n daun bawang) hingga masak taruk garam n perasa ..masuk kan kedalam kentang yang di tumbuk halus ..taruk daun bawang,daun sup, tepung kentang ,garam n perasa..gaul sebati..kepal bentuk kan bulat..celup didalam telur yg di kocak dahulu...kemudian goreng kekuningan..ok siap
sedapnya bergedil ni... makan begitu saja pun sedap..
BalasPadammemang sedap kak..
Padam